Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 10170 vizualizari

 

Foooarte uşor de realizat...iar rezultatul...Yammyy!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole albă;
  • 3 morcovi;
  • 1/4 ţelină;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 4-5 lg supă de legume;
  • 4 căţei de usturoi;
  • sare, piper.
Decor
  • 3 cepe mici;
  • 2 lg bulion;
  • 2 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 lg ulei de măsline;
  • 5-6 lg supă de legume;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină:

Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele. 

Se scot legumele, supa în care au fiert se păstrează, va fi nevoie  de o parte din ea pe parcurs.

Legumele fierte se mixează cu ajutorul blenderului, se adaugă câteva linguri din supa de legume, până amestecul devine uşor de mixat. În continuare se adaugă usturoiul, uleiul (câte puţin) şi se omogenizează bine totul. Se condimentează cu sare, piper. Se lasă de-o parte până la răcirea completă.

Decor 

Îi zic decor şi nu prăjeală, nu-mi place cuvântul asta :))  şi în fond...nu prăjesc ceapa, mai mult o înăbuş.

Se toacă ceapa mărunt. Se căleşte 1-2 minute în două linguri de ulei de floarea soarelui încins. Se adaugă 2 linguri de bulion şi câteva linguri de supă de legume (cea în care a fiert fasolea). Adaug supa pentru ca  ceapa să "fiarbă" în ea şi pentru ca aceasta să nu se lipească de tigaie. Se lasă pe foc timp de 5 minute, se condimentează cu sare, piper şi 1/2 linguriţă de cimbru. După ce s-a răcit, adaug o lingură de ulei de măsline, să-i dea un uşor luciu. Se omogenizează bine.

La final se pune fasolea într-un platou, se ornează cu ceapa "călită-fiartă" :)), se unge o felie de pâine prăjită şi...se muşcă cu poftă!!!

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu gogonele murate